Les pomes arriben a Natusfera

La versió de Natusfera per al sistema operatiu iOS d’Apple ja està disponible i es pot utilitzar en vuit idiomes. La plataforma ja compta amb més de 1.300 usuaris que han pujat més de 7.800 observacions.

Capturas de pantalla de la aplicación móvil para el sistema operativo iOS.

Captures de pantalla de l’aplicació mòbil per al sistema operatiu iOS.

Natusfera ja està disponible per a iOS. Amb aquest llançament per al sistema operatiu d’Apple, la plataforma té l’objectiu d’incrementar la seva accessibilitat, ja que ara es pot instal·lar entre els usuaris que utilitzen telèfons iPhone i tauletes iPad. D’aquesta manera es busca augmentar el nombre d’observacions i usuaris i així posicionar-se com la plataforma de ciència ciutadana de referència a Europa per estudiar la biodiversitat. Està disponible en castellà, català, basc, gallec, anglès, francès, portuguès i italià.

Natusfera per a iOS està disponible en vuit idiomes

Després de la presentació el juny de 2016 del seu portal web i la seva aplicació mòbil per Android al Reial Jardí Botànic de Madrid (RJB-CSIC), Natusfera ja ha aconseguit més de 7.800 observacions naturalistes de més de 2.100 espècies diferents, i compta amb més de 1.300 usuaris.

Natusfera, un quadern de camp virtual que nodreix projectes científics

Totes les persones que vulguin registrar i compartir observacions de la natura, conèixer altres naturalistes i aprendre sobre el món natural, poden registrar-se a la web de Natusfera, descarregar l’aplicació o utilitzar el web, i començar a crear els seus propis projectes personalitzats o quaderns de camp virtuals. Les dades generades pels usuaris, prèviament validades per experts de dins de la comunitat, passen a formar part de les bases de dades connectades a la Infraestructura Mundial d’Informació en Biodiversitat (GBIF, per les seves sigles en anglès), de les quals molts projectes científics es nodreixen.

Página principal de la web.

Pàgina principal del web.

La tecnologia de Natusfera és una adaptació d’iNaturalist -una plataforma nord-americana que funciona molt bé entre la comunitat angloparlant-, de codi obert i fàcil d’utilitzar que no requereix de coneixements tècnics. Gràcies a això, Natusfera és a l’abast de qualsevol persona i permet pujar fotos, i fins i tot sons, dels éssers vius que un es trobi a la natura, identificar-los, ordenar les fotos i crear llistes o projectes personalitzats. La plataforma és, al seu torn, una xarxa social naturalista on tots els seus membres es troben connectats i s’ajuden els uns als altres per identificar espècies o omplir de dades els múltiples projectes.

Natusfera és una xarxa social naturalista que genera dades útils per a la ciència

Natusfera està finançada per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), l’Obra Social “la Caixa”, el Node Nacional de Biodiversitat a Espanya (GIBF.ES) i l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC). L’administració, coordinació, manteniment i gestió dels continguts es realitza a través del CREAF, de GBIF.ES i de l’ICM-CSIC.

Descarrega’t l’app per a iOS | Descarrega’t l’app per Android | Visita el web de Natusfera | Segueix-nos al Twitter | Mira el flyer de Natusfera

Quant a Pau Guzmán

Técnico de Comunicación del CREAF. | Fascinado por el funcionamiento de la Naturaleza y del Universo y por cómo los seres humanos somos capaces de comprenderlo (en algunas cosas), me entusiasma transmitir estos conocimientos a las personas, especialmente a través de audiovisuales. | Soy Máster en Comunicación Científica, Médica i Ambiental (UPF-BSM, 2017), Graduado en Biología Ambiental con mención en Biología Vegetal (UAB, 2016) y Técnico Superior en Gestión y Organitzación de Recursos Naturales y Paisatgísticos (Instituto Rubió i Tudurí, 2011).
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actualitat de Natusfera i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.