Primer BioBlitz de Natusfera a Madrid al Monte de Boadilla

El passat 20 d’abril es va realitzar un BioBlitz al Monte de Boadilla, al terme municipal de Boadilla del Monte (Madrid), amb més de 40 alumnes de secundària de l’IES Isaac Albéniz de Leganés (Madrid). Un BioBlitz és una prospecció biològica intensiva per registrar totes les espècies vives dins d’una àrea determinada i en un període de temps concret (habitualment 24 hores).

Alumna del IES Isaac Albéniz de Leganés (Madrid) realizando una fotografía para subirla al proyecto de Natusfera Monte de Boadilla. Autor: GBIF.ES

Alumna de l’IES Isaac Albéniz de Leganés (Madrid) fent una fotografia per pujar-la al projecte de Natusfera Monte de Boadilla. Autor: GBIF.ES

En l’organització de l’activitat, i com a suport a GBIF.ES, van participar membres de l’Associació per a la Recuperació del Bosc Autòcton (ARBA) i un representant de MediaLab Prado (Ajuntament de Madrid). L’activitat forma part del projecte de Natusfera Monte de Boadilla, creat amb l’objectiu d’incrementar el coneixement de la biodiversitat d’aquesta devesa d’alzines protegida i envoltada d’àrees urbanes, però que encara conserva una bona representació de les seves espècies característiques.

Alumnos del IES Isaac Albéniz de Leganés (Madrid) antes de empezar el BioBlitz Monte de Boadilla. Autor: GBIF.ES

Alumnat del IES Isaac Albéniz de Leganés (Madrid) antes de empezar el BioBlitz Monte de Boadilla. Autor: GBIF.ES

L’activa comunitat de Natusfera ja està confirmant o identificant les espècies observades, el que animarà els alumnes i professors participants, i a qualsevol persona que vulgui participar en aquest projecte obert, a seguir avançant en el coneixement de la biodiversitat d’aquest singular i ben conservat alzinar.

Mira totes les observacions del projecte de Natusfera Monte de Boadilla.

Algunas de las observaciones realizadas en el BioBlitz Monte de Boadilla. De izquierda a derecha: Ameles sp. (CC BY-SA 3.0 Ana), Psilothrix sp. sobre una flor de Cistus ladanifer (CC BY-A 3.0 Ana), Serinus serinus (CC BY-NC 3.0 Miguel Ángel Corujo) y Tremella sp. (CC BY-NC 3.0 patrirenegon).

Algunes de les observacions realitzades en el BioBlitz Monte de Boadilla. D’esquerra a dreta: Ameles sp. (CC BY-SA 3.0 Ana), Psilothrix sp. sobre una flor de Cistus ladanifer (CC BY-A 3.0 Ana), Serinus serinus (CC BY-NC 3.0 Miguel Ángel Corujo) i Tremella sp. (CC BY-NC 3.0 patrirenegon).

Quant a Pau Guzmán

Técnico de Comunicación del CREAF. | Fascinado por el funcionamiento de la Naturaleza y del Universo y por cómo los seres humanos somos capaces de comprenderlo (en algunas cosas), me entusiasma transmitir estos conocimientos a las personas, especialmente a través de audiovisuales. | Soy Máster en Comunicación Científica, Médica i Ambiental (UPF-BSM, 2017), Graduado en Biología Ambiental con mención en Biología Vegetal (UAB, 2016) y Técnico Superior en Gestión y Organitzación de Recursos Naturales y Paisatgísticos (Instituto Rubió i Tudurí, 2011).
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Projectes destacats i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.