Utilitza projectes i subprojectes per organitzar millor les teves observacions a Natusfera!

Natusfera permet agrupar diversos projectes amb un denominador comú. És el que coneixem com Subprojectes i Projecte Pare. A l’Ajuda de Natusfera tens tots els detalls sobre com crear-los, així que en aquesta entrada t’explicarem les claus més destacades que has de saber.

Exemple d’un Projecte Pare i els seus Subprojectes a Natusfera.

El primer que has de tenir en compte si vols treballar amb Subprojectes és que has de crear primer el Projecte Pare. Després ja pots crear els Subprojectes. Quan els facis, la plataforma et demanarà especificar quin és el seu Projecte Pare.

La segona cosa que has de tenir en compte és que el Projecte Pare no pot contenir observacions. Això és bastant important i crea algunes confusions, així que ho repetirem: el Projecte Pare no pot tenir observacions. I què passa si ja tinc un projecte creat en el qual he anat afegint observacions i ara vull incloure subprojectes? Cap problema! Crea els Subprojectes, digues-li a Natusfera que l’antic projecte és el Projecte Pare, i després mou les teves observacions al Subprojecte que vulguis. En el cas de les observacions que no són teves, hauràs de convidar el seu autor a moure-les al Subprojecte que vulguis. Un cop hagis creat els Subprojectes, ja no podràs afegir més observacions al Projecte Pare. En resum, recorda que el Projecte Pare conté Subprojectes i que els Subprojectes contenen observacions.

Avantatges de treballar amb subprojectes

Un cop tinguis fets els Subprojectes, aquests funcionen com a projectes independents. Llavors, ¿on són els avantatges? En destacarem tres. La primera és organitzativa. Els pots crear per al que tu vulguis! Per exemple, si t’agrada viatjar, pots crear un Projecte Pare que es digui “La volta al món en 80 observacions” en què cada Subprojecte sigui un lloc que hagis visitat. O, si ets un institut o organització, et pot interessar tenir tots els projectes agrupats en el Projecte Pare del teu centre. Al teu gust!

El segon avantatge de tenir projectes agrupats en un gran projecte és que pots veure el conjunt de totes les observacions de tots els Subprojectes i les seves estadístiques en el Projecte Pare.

I, finalment, d’aquesta manera et resultarà molt senzill i ràpid accedir als subprojectes, ja que en cas contrari, quedarien escampats per la llista de projectes de Natusfera, que ja comença a ser llarga!

Com a exemple, pots fer una ullada als subprojectes que l’Associació Zerynthia té a Natusfera.

T’han agradat? Crea els teus subprojectes ara mateix aquí!

Quant a Pau Guzmán

Técnico de Comunicación del CREAF. | Fascinado por el funcionamiento de la Naturaleza y del Universo y por cómo los seres humanos somos capaces de comprenderlo (en algunas cosas), me entusiasma transmitir estos conocimientos a las personas, especialmente a través de audiovisuales. | Soy Máster en Comunicación Científica, Médica i Ambiental (UPF-BSM, 2017), Graduado en Biología Ambiental con mención en Biología Vegetal (UAB, 2016) y Técnico Superior en Gestión y Organitzación de Recursos Naturales y Paisatgísticos (Instituto Rubió i Tudurí, 2011).
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Actualitat de Natusfera i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.